Мъж в Търговище с дрога в джоба
29.04.2024
18 медала спечелиха шуменските лекоатлети в Русе
29.04.2024

Двама почерпени зад волана по пътищата в Търговищко

Двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол са установени по пътищата на област Търговище през почивните дни.

На 28 април около 00,10 ча на ул. „Шипка“ в село Беломорци, община Омуртаг, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Мини Купър“ с френска регистрация – собственост на мъж от Република Франция, управляван в посока ул. „И. Станков“ от 36-годишен правоспособен водач от същото село. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,36 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 29 април в 0,20 часа на ул. „Земеделска“ в град Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Опел Корса“ с великотърновска регистрация, собственост на жена от град Лясковец, управляван от 35-годишен правоспособен водач от Лясковец. В хода на проверката по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,46 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1  от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 28 април около 18,50 часа на ул. „Бони Манов“ в село Стеврек, община Антоново, е извършена полицейска проверка на мотопед „Пиаджо“ с неустановена собственост, управляван от 56-годишен неправоспособен водач от същото село. По време на проверката е установено, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. zetyu каза:

    напоследък няма ли произшествия в община омуртаг , или прекъснаха новините от омуртаг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *