Въвеждат мерки срещу възникване на пожари в земеделските земи и горите
29.04.2024
Пожар от забравена цигара
29.04.2024

Полицията с мерки в празничните дни

В ОДМВР-Шумен e създадена организация за опазване на обществения ред, сигурността и придвижването с пътни превозни средства по време на предстоящите празнични и почивни дни.

Полицейски екипи ще бъдат разположени около местата за провеждане на религиозни мероприятия и други публични прояви. Проведени са срещи с представители на църковните храмове и местната власт, по време на които са съгласувани действия за повишаване на бдителността и безопасността на жителите на Шумен.

За осигуряване на пътната безопасност и ограничаване на предпоставките за възникване на катастрофи на територията на Шумен и областта са включени максимален брой служители за работа по Закона за движение по пътищата. Екипите ще бъдат позиционирани на определени места за контрол, а при необходимост от подпомагане на трафика ще регулират пътното движение. В ход ще бъдат специализирани полицейски операции за недопускане на неправоспособни, водачи, които шофират след употреба на алкохол, наркотични вещества и техни аналози.

Ако Ви предстои пътуване имайте предвид, че трафикът преди празничните дни, вероятно ще бъде засилен в посока от града в навечерието на почивните дни, и към града – в следобедните часове на последния почивен ден. Не се поддавайте на нетърпението и припряността, не предприемайте рискови маневри и изпреварвания. Спазвайте ограниченията на скоростта и ползвайте предпазни колани и обезопасителни системи за деца.

Предстоящите празнични дни дават възможност за пребиваване извън дома, съветът на полицията е, когато напускате жилищата си за по-дълго време, да не съобщавате това на широк кръг от хора. Избягвайте да държите големи суми пари или скъпи вещи в дома си. Пари и ценни предмети не бива да оставяте и в автомобилите си, независимо за колко време ги напускате.

Препоръки пътуване

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *