Такси блъсна жена на зелен светофар
09.05.2024
Кметът на Омуртаг остава под домашен арест
09.05.2024

987 проверени на пътя за седмица

Водачите на 987 автомобила са проверени по време на операцията за контрол на пътното движение през празничните и почивни дни в област Шумен.

Извършена е проверка и на 147 пътници в автомобилите. Установени са петима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол с над 1, 2 промила в издишания въздух. Други трима са управлявали с алкохол между 0,5 до 1, 2 промила.

По време на проверките са засечени и трима, които са управлявали след употреба на наркотични вещества и техни аналози и четирима неправоспособни водачи. 368 са управлявали със скорост над максимално разрешената. 208 от нарушенията са били извън населени места, а 160 водачи са преминали през „очите на кат“ със скорост над максимално позволената от 50 км/ час в населено място. За неспазване на пътни знаци и маркировка са санкционирани 125 водачи, трима са преминали на забраняваш сигнал на светофара уредба, без обезопасителни колани са били 41 водачи и пътници в превозните средства, а телефон по време на движение без устройство „свободни ръце“ са ползвали деветима водачи. Санкционирани са петима пешеходци за нарушения, свързани с пресичане на непозволено място. За различни нарушения са наложени 379 глоби с фиш, съставени са 124 акта за установени административни нарушения.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *