Младите огнеборци IX ОУ „Панайот Волов“ от Шумен спечелиха купа „Свиленград“
14.05.2024
Търговище отбелязва официалния си празник
14.05.2024

Айсел Руфад, зам.-председател на ДПС: Заложихме на успешни, млади хора в листата

Снимка: Пресцентър ДПС

„Добре балансирана листа, в която фигурират местни кандидати за народни представители.  Това са млади хора, печелили  доверието на избирателите в региона на няколко вота, доказали се в управлението на общините. Амбицирани сме да постигнем победа в област Шумен, както за Национален парламент, така  и за Европейски парламент , това е оценката на зам.-председателят на ДПС  и областен председател на ДПС Шумен Айсел Руфад за регистрираната листа.

36 години е средната възраст на 12 те кандидати. Съотношението жени, мъже е 60 на 40.

„Ще водим позитивна кампания. ДПС не се занимава с останалите партии. За първи път имаме чиста шуменска листа. Всички кандидати са от област Шумен начело с водача на листата – зам. председателя на ДПС Айсел Руфад. Втори е утвърденият политик в България Хамид Хамид. А трета е председателят на Младежко  ДПС , област Шумен Йозлем Джевдет, млада  дама, с добра специалност. С младежка визия, която ще привлече и по-младия електорат. Това е може би най-младата листа в България“, така зам.-председателят на Областния съвет на ДПС Шумен и кмет на Каолиново Нида Ахмедов, коментира младото представителство. Според него  Айсел Руфад и Хамид Хамид са се доказали с 20 годишен опит в политиката.

„Надяваме се най-сетне ДПС да намери своето място в управлението на страната, защото всички хубави неща, които са се случвали на тази страна са се случвали през мандатите на Движението за права и свободи. Нека да си припомним, членството в НАТО през 2004 година става по времето на мандат на ДПС. А 2007 година отново при мандат на ДПС, ставаме член на Европейския съюз“, заяви Ахмедов. Той е оптимист, че е крайно време Движението да дойде на власт, за да се случат и другите хубави неща. А именно България да стане пълноправен член на Еврозоната и да се присъедини към Шенгенското пространство, за да могат младите хора да пътуват в Европа безпрепятствено. Да работят и да се реализират.

Присъствието на млади хора в листата е в изпълнение на призива на централното ръководство на партията , сподели зам. председателят на Областния съвет Метин Джамбазов.  „Листата ни е от млади, способни, образовани кадри. С опит и професионализъм в юридическите среди и парламентаризма. Както и в местната изпълнителна власт, като Айсел Руфад. Очакваме най-много депутати. Убедени сме в успеха“, категоричен бе той.

Решението на Централния съвет на партията е за самостоятелно явяване на предстоящия вот за народни представители.

Пресцентър ПП „Движение за права и свободи“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

shumenonline.bg

 

 

 

Comments are closed.