Досъдебно за кражба на ток
14.05.2024
Александър, Георги и Рая са най-предпочитаните имена в Шуменско
14.05.2024

Задържаха 17-годишен пиян и агресивен

Снимка: shumenonline.bg

Задържан е 17-годишен младеж от Шумен, който бил изведен от охранители в дискотека в следобедните часове вчера във видимо нетрезво състояние. Пред заведението момчето пред полицейския екип, който бил там място влязъл в конфликт с празнуващи абитуриенти. Отведен е в полицейското управление.

Спокойно и без нарушаване на обществения ред преминаха тържествата след изпращане на абитуриентите от училищата в Шумен.

Полицейски екипи следиха за недопускане на конфликтни ситуации в района на училищата, осъществен бе и контрол на пътното движение.

Снощи екипи на РУ- Велики Преслав бяха позиционирани около заведенията, в които празнуват абитуриентите. Не са регистрирани пътно-транспортни произшествия със зрелостниците от випуск 2024.

От полицията напомнят, че по контролът на движение по пътищата по време на придвижване към местата за абитуриентските балове ще бъде интензивен. Поради очакваното натоварено движение е създадена организация за засилено полицейско присъствие на 24 и 25 май.

Служители на ОДМВР- Шумен ще контролират преминаването на колоните от автомобили, с които се придвижват абитуриентите и техните близки. Ще бъде осъществяван видеоконтрол с цел документиране на  извършваните нарушения – неправилно превозване на пътници, които опасно се показват в движение от прозорците и люковете на автомобилите, преминаване при червен сигнал на светофара, отнемане на предимство на превозни средства и пешеходци,  неправилни  рискови маневри, които създават предпоставки за инциденти на пътя.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *