Александър, Георги и Рая са най-предпочитаните имена в Шуменско
14.05.2024
Започва обработката на кестените срещу вредители
14.05.2024

Кметът откри Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“

Кметът на Шумен проф. Христо Христов откри Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“, чийто домакин за трета поредна година е шуменският филиал на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“.

Професор Христов заяви пред участниците: „Вярвам, че в това състезание участват бъдещи акушерки и медицински сестри, които в сърцата си носят любов към хората и готовност да помагат. Това са качества, които не остаряват с времето“.

Гост на събитието беше и зам.-кметът по „Социална политика и здравеопазване“ д-р Светослава Хайнова. Състезанието ще се проведе днес и утре 15 май, под патронажа на ректора на варненския Медицински университет проф. д-р Димитър Райков.

Бъдещите акушерки и медицински сестри ще демонстрират своите професионални умения и ще обменят ценен опит с колегите си. В надпреварата ще има и атрактивни моменти, а в програмата е предвидено провеждането на кръгла маса под надслов: „Ние сме бъдещето на професиите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“. В Националното студентско състезание „ Учим, за да помагаме“ ще се включат и 38 преподаватели от медицински университети и други висши училища в страната.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *