Айсел Руфад, зам.-председател на ДПС: Заложихме на успешни, млади хора в листата
14.05.2024
По-малко деца в яслите в област Търговище
14.05.2024

Търговище отбелязва официалния си празник

Снимка: Пресцентър Община Търговище

С ритуал за издигане на знамената и тържествено заседание на Общинския съвет започнаха честванията по случай официалния празник на Търговище – 14 май.

В официалния ритуал, състоял се на площад „Свобода“, знамената на България, Европейския съюз и Търговище бяха издигнати от курсанти към Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Варна. Участие взе и Духов оркестър „Васил Абрашев“.

На необходимостта от единство наблегна в словото си по време на тържествената сесия кметът д-р Дарин Димитров. „С добронамереност, с отговорност, с любов, да правим необходимото, за да развиваме града и населените си места. Участие в това може и трябва да има всеки от нас. Дори и с малки стъпки. С малки жестове. С малки дела. Защото колкото и малки да са делата, с обединението на усилията ни, те също растат“, каза кметът.

Поздравления по случай празника отправиха народните представители, избрани от Търговище, областният управител Гергана Цонева, началника на военноморското училище, флотилен адмирал проф. двн Боян Медникаров, представители на различните политически сили в Общинския съвет. Поздрав отправи и Адриан Байку – съветник на кмета на румънското Търговище по въпросите на здравеопазването, социалните дейности и културата. Поздравителни адреси в Общината постъпиха от президента на Република България, от  кметове на общини, от Националното сдружение на общините, държавни организации и институции.

По време на сесията кметът д-р Димитров връчи и отличието за почетен гражданин на Търговище, което през тази година е присъдено на журналистката Петя Цолова. Отличието бе прието от Богомила Атанасова, поради невъзможност г-жа Цолова да присъства лично.

Проявите по случай празника продължават и през деня. В 17:00 ч., в Художествена галерия „Никола Маринов“ ще се състои церемония по въвеждане в употреба на персонализирана винетка към пощенска марка и пощенска картичка, посветени на 245-ия панаир.

#МузикаленПаркФест започва в 19:00 ч., с концерт на Михаела Маринова, а в 20:00 ч. на сцената излиза група „Остава“.

Светлинно дрон шоу ще се състои в 21:00 ч., като то може да бъде наблюдавано от поляната до сцената в парк „Борово око“.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *