По-малко деца в яслите в област Търговище
14.05.2024
Бизнес форум под патронажа на Община Шумен
14.05.2024

Шумен е гимнастика

Над 500 грации от България, Турция и Чехия взеха участие днес в първия по рода си Международен турнир по художествена гимнастика за „Купа Алегро“. Красивата надпревара се проведе в зала „Арена Шумен“. Организатори на турнира са спортен клуб по художествена гимнастика „Алегро“ град Търговище и Община Шумен.

„За първи път провеждаме такъв турнир. Инициативата е на наши родители. Поради липсата на такава голяма зала в Търговище решихме да го проведем във вашия град. Изключително сме благодарни на Община Шумен, които ни предоставиха залата“, каза пред медиите старши треньорът на СК „Алегро“ Светлана Куюмджиева.

Своите съчетания пред шуменската публика представиха гимнастички от 18 клуба, сред тях ансамбъла на Едирне Турция и една национална състезателка, категория жени, от Чехия. Грациите се съревноваваха в две дисциплини – индивидуално и ансамбли.

Специални гости на турнира бяха националният ансамбъл по художествена гимнастика на България жени, целият треньорски екип на златните момичета и вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова. За да ги приветства и награди в залата дойде и зам.-кметът по здравеопазване и социална политика на общината д-р Светослава Хайнова.

„С таланта си вече сте заели призовите места в сърцата ни и сте спечелили своите златни медали“, обърна се към грациите д-р Хайнова.

Истински фурор предизвикаха момичетата на Весела Димитрова. Пред шуменската публика те представиха две свои съчетания.

Главен съдия на турнира е Валентина Маркова.

Турнирът продължава и утре с индивидуална надпревара.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *