Шуменските „пламъчета“ със златен медал от Национален шампионат
15.05.2024
Областният управител гостува на откриването на годишна студентска изложба в Шуменския университет
15.05.2024

Среща на футболни клубове по инициатива на кмета проф. Христо Христов

Снимка: Пресцентър Община Шумен

По инициатива на кмета проф. Христо Христов се събраха ръководители на футболни клубове от града и от села в общината. „Целта на срещата е да започнем прозрачен диалог за стратегическото развитие на този спорт в Шумен, за да върнем спортната слава на града. Завидна е изходната точка, нямаме спортни клубове в представителните групи, разпокъсана работа с лични инициатива. Започнахме работа по реконструкция на градския стадион, предвиждаме в следващите две-три години да имаме наистина модерно спортно съоръжение. Наша обща е отговорността да сме подготвени с футболен тим, достоен за първа професионална лига.“, каза кметът.

Започната е процедура за сливане на двата футболни клуба „Волов“ и „Шумен 2007“ , но без стратегически хоризонт, без разглеждане на различни сценарии и търсене на подходящото решение за всички клубове е трудно да се работи.

По инициатива на кмета, участниците се обединиха за създаване на работна група със специалисти от всички клубове и изработване на визия за развитието на футбола с хоризонт 5, 10 и 20 години, с анализ на различните модели за партньорство между общината, бизнеса и неправителствените организации.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *