„Златна“ сватба за шест семейни двойки от Търговище
15.05.2024
За дрогата от първо лице
15.05.2024

Форум „Зона Закрила – високоспециализирана услуга на областно ниво в съответствие с новото законодателство“

Снимки: Пресцентър Община Шумен

Община Шумен беше домакин на кръгла маса на тема: „Зона ЗаКрила – високоспециализирана услуга на областно ниво в съответствие с новото законодателство“. Форумът беше открит от проф. Нели Петрова-Димитрова, председател на Управителния съвет на ИСДП, която благодари на Община Шумен за подкрепата и дългогодишното сътрудничество.

Приветствие към присъстващите специалисти отправиха кметът проф. Христо Христов и зам.-кметът по „Социална политика и здравеопазване“ д-р Светослава Хайнова. Тя заяви готовността си да работи за развитието на модела „Барнахус“ и социалната услуга „Зона Закрила“ в общността. Сред официалните лица бяха областният управител проф. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова, директорът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства Венета Господинова, експерти от общинска администрация и социални структура от цялата страна.

Основни цели на кръглата маса бяха участниците да споделят как системите за закрила интегрират дружелюбното към децата правосъдие; какви са най-добрите практики, както и предизвикателствата и поуките при прилагането на модела „Барнахус“ в отделните държави. Също така да се засили ангажираността за създаването на подкрепящи политики, които да се включат в националните стратегии за закрила на детето. Форумът се организира от Института по социални дейности и практики (ИСДП) като част от Проект „Барнахус“: Насърчаване на мултидисциплинарно и междуведомствено правосъдие и реакция при случаи на деца жертви и свидетели на насилие”.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *