Китаристът Цветан Недялков с концерт в Шумен
15.05.2024
Изловиха пиян шофьор, друг на нередовен мотопед
15.05.2024

Шумен очаква шахматисти от цял свят това лято за най-големия международен турнир в България

Международният турнир по ускорен шах и блиц Опен „Шумен“, организиран от Спортен клуб по шахмат „Шумен“  за поредна година ще привлече шахматисти от цял свят в „Арена Шумен“, където в периода 26-28 юли ще се проведе едно от най- престижните за България шахматни състезания.

Миналата година Опен „Шумен“ събра на едно място 199 спортисти от различни кътчета на света – България, Канада, Франция, Германия, Гърция, Индия, Италия, Либия, Северна Македония, Румъния, Турция и Украйна – за да премерят сили в рамките на най-големия турнир по ускорен шах и блиц, който се организира в страната.

Наградният фонд тази година е общо 20 000 лева.
За тазгодишното издание на турнира вече има записани над 70 участници, сред които представители на България, Северна Македония, Украйна, Русия, Италия, САЩ и Индия, а организаторите от Спортен клуб по шахмат „Шумен“  споделят, че очакват тази година състезанието да бъде още по-динамично и оспорвано и се подготвят за голямото събитие ежедневно.

„Нашата визия е да превърнем Шумен в шахматна столица на България. Смятам, че този турнир е сериозен атестат за мястото на града и на Спортен клуб по шахмат „Шумен“ в шахматната игра в България“, коментира Илиян Хараланов, председател на СКШ „Шумен“.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *