„Шумен 61“ и „Локо (ГО) стигнаха до трети мач за хандбалната титла 
18.05.2024
Калоян Иванов спечели литературния конкурс „Боян Пенев“
19.05.2024

ВиК Шумен търси 6 млн. лв. за нови помпи

Снимка: shumenonline.bg

Старите и амортизирани помпи в ПС 1300 са причината, поради която вече повече от денонощие цял Шумен стои без вода. За да ги смени с нови дружеството ще търси 6 млн. лева заем, като през идната седмица ще бъдат изпратени писма с искане за подкрепа до Българския ВиК Холдинг и областния управител на Шумен. Това съобщи за shumenonline.bg областният управител проф. Добромир Добрев, потърсен за коментар.

„Ще им помогнем с каквото можем. Другата седмица ще обсъдим този проблем, тъй като оказва се, че помпите не са включени в големия воден проект. Имат нужда от две нови помпи и една резервна“, обясни проф. Добрев.

Окончателно дейностите по свързване на довеждащия водопровод трябва да приключат след изборите, тогава се очаква да заработи и пречиствателната станция за питейни води.

По информация на областния управител поредицата от аварии в ПС 1300 вече са отстранени и системата се пълни с вода, която трябва да потече от чешмите около 19-20 часа тази вечер.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. 4140 каза:

    Какви са тези помпи – златни ли, че три броя струват 6 милиона? Или пак ще се краде/усвоява нагло? В крайна сметка пак ние ще ги платим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *