Полицията в Търговище с мерки и съвети към абитуриентите
20.05.2024
Изпити за проверка на способностите в VIII клас
20.05.2024

Дилър с досие отново в ареста

Снимка: shumenonline.bg

32-годишен мъж от Търговище е задържан с постановление на прокурор от Районната прокуратура за срок до 72 часа, след като е привлечен към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително. Той е обвинен за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1, като това не е първото му подобно проявление. През 2021 година Т.К. е освободен от затвора, след като е изтърпял ефективна присъда за държане и разпространение на наркотични вещества.

32-годишният мъж станал обект на полицейска проверка на 18 май 2024 година. При обиск, в него са намерени 6,46 грама марихуана. По случая незабавно е образувано бързо производство и материалите са докладвани на дежурен прокурор. След разглеждане на събраните доказателства, той е разпоредил привличане към наказателна отговорност и задържане с оглед довеждане на обвиняемия в съда за определяне на мярка за неотклонение.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище. Днес предстои разглеждане в съда на искането за задържане на Т.К. под стража.

Случаят е пореден за град и показва безкомпромисното отношение на прокуратура и полиция към престъпленията, свързани с държане, употреба, разпространение на наркотични вещества. През почивните дни искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 25-годишен мъж, обвиняем за държане на 2,76 грама марихуана в изпитателен срок на предходно осъждане, бе уважено от съда и към настоящия момент той е задържан под стража.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *