Укрива ли записи и заплашва ли прокуратурата близките на загиналите до Томбул джамия младежи?
20.05.2024
Полицията в Търговище с мерки и съвети към абитуриентите
20.05.2024

Трима с дрога и двама на градус в Търговище

Трима мъже с наркотици и двама водачи с алкохол в кръвта са изловени през почивните дни по пътищата в област Търговище.

На 18 май в 21,30 ч в квартал „Запад“ на град Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Шкода Фабия“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 59-годишен правоспособен водач от града. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че той е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,52 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

В 13,30 часа на следващия ден в община Търговище е извършена полицейска проверка на товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“ с варненска регистрация, собственост и управляван от 41-годишен правоспособен водач от село Осенец, община Разград. В хода на проверката по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че той е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,89 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Двамата водачи са задържани в РУ-Търговище за срок до 24 часа. По случаите са започнати бързи полицейски производства.

Млад мъж е задържан в РУ-Търговище за притежание на наркотично вещество с цел разпространение. Около 7,30 часа на 17 май в кв. „Запад“ на Търговище при извършена полицейска проверка на 25-годишен мъж от същия град е установено, че той държи с цел разпространение полиетиленов плик с намираща се в него суха зелена тревиста маса с тегло 225 грама, която след направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана.

Веществото е иззето по надлежния ред. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Търговище. По случая е започнато бързо полицейско производство.

В РУ-Търговище за срок до 24 часа са задържани още двама мъже за държане на наркотични вещества. На 18 май около 14,30 часа в квартал „Запад“ на град Търговище е извършена полицейска проверка на 32-годишен мъж от същия град. В хода й е установено, че той държи у себе си зелена тревиста маса с тегло 6,46 грама, която при направения полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

Веществото е иззето по надлежния ред. Мъжът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Същият е известен на полицията с предишни противоправни деяния, свързани с наркотични вещества, осъждан.

Около 13,20 часа на следващия ден на ул. „Гладстон“ в Търговище е извършена полицейска проверка на 37-годишен мъж от  същия град. В хода й е установено, че той държи у себе си зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество синтетичен канабиноид. Мъжът е задържан с полицейска мярка в РУ-Търговище. Същият е известен на полицията с предишни  деяния, свързани с наркотични вещества.

По случаите са започнати бързи полицейски производства.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *