Протест срещу убийствата на пътя
08.06.2024
Изборният ден започна
09.06.2024

Към 19:20 часа днес полицията пое охраната на СИК на територията на област Шумен.

Утре сутринта, преди началото на изборния ден, секциите ще бъдат предадени на секционните комисии.

Полицейските служители ще извършват охрана извън секциите. Ще вземат отношение при поискване от председателя на секционната комисия при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване.

Ръководният състав на ОДМВР – Шумен е на обход в областта. Ще посетят полицейските служители в охраняваните от тях секции. Директорът на областната дирекция ст. комисар Георги Гендов осъществява контрол на служителите, назначени за охрана на СИК на територията на община Никола Козлево. При необходимост ще оказват методическа помощ. Ще се следи стриктно да няма нарушаване на обществения ред и сигурност, да няма струпване пред изборните секции и конфликтни ситуации.

До момента от ОДМВР- Шумен са издадени 7 удостоверения на български граждани, с които могат да упражнят правото си на вот в изборния ден. Удостоверенията се издават при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. В изборния ден сектор „Български документи за самоличност“ към ОДМВР- Шумен ще работи от 08:30 до 19:30 часа.

На тел: 054 800-588, спешен телефон 112 и 029011298, и e-mail: izbori@mvr.bg и shumen@mvr.bg се приемат сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес. Съобщенията трябва да са свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и да бъдат съотносими към дейността на МВР.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *