252 машини за вота утре
08.06.2024
Протест срещу убийствата на пътя
08.06.2024

Новите мощни автомобили на полицията в действие

Новите автомобили на ОДМВР Шумен вече са факт. Към момента са предоставени три мощни автомобила. Два от тях марка „Фолксвагена“ Голф 8 и един BMW M340i xDrive, които ще се ползват основно за контрол на пътното движение от сектор „Пътна полиция“.  От днес новите автомобили вече са на служба по шуменските пътища.

„Надявам се полицаите да имат малко по-добро служебно самочувствие, а гражданите да имат по-голям респект и уважение към тяхната работа“, заяви началникът на сектор КАТ гл. инспектор Веселин Георгиев.

Другата седмицата се очаква да пристигнат още два автомобила „Фолксваген“ Голф. С тях новите автомобили на полицията ще станат общо пет.

Новите придобивки разполагат с много екстри и асистенции за сигурност при движение и паркиране . Оборудвани са с няколко системи за пилотиране и съпровождане на делегации.

Автомобилите са с голяма мощност, предвидени да се използва за контрол по главни пътища и автомагистрали, не само за налагане на глоби, но и с цел превенция.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. 4140 каза:

    Превенция? Никога не се е случвало! А самочувствие полицаите имат в излишък, за съжаление без никакво покритие! И от ден на ден стават все по-малко и смятат, че са недосегаеми!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *