Изборните секции под охрана
08.06.2024
2 в 1 избираме национален и европейски парламент
09.06.2024

Снимка: shumenonline.bg

В спокойна обстановка започна изборният ден в Шуменска област. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 07:15 часа. Охраната през нощта е протекла нормално. Не са регистрирани нарушения на обществения ред, свързани с изборите.

Към момента няма информация и данни за прояви, които биха застрашили нормалното протичане на изборите. За реда, сигурността и спокойствието в областта и охрана на изборните помещения са ангажирани над 400 служители. На разположение в ОДМВР- Шумен са 29 мобилни групи. Във всяка от тях са включени разследващи полицаи, служители на охранителна и криминална полиция. Те ще следят за спокойствието на гражданите и недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използване на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснимане начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия. „Български документи за самоличност“ към ОДМВР- Шумен ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа.

Служители ще окажат съдействия на български граждани, които искат да гласуват, но са с изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок. Ще им бъдат издавани удостоверения, които ще служат само и единствено да упражнят правото си на глас. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на тел: 054 800-588, 02 90 112 98, и имейли shumen@mvr.bg ,izbori@mvr.bg.

Shumenonline.bg ще следи избирателната активност, нарушенията, както и резултатите от изборния вот. Може да ни сигнализирате за забелязаните от вас нередности на редакционната ни поща contacts@shumenonline.bg или на 0886 99 69 39. 

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *