Обявена е втора сесия на Общински фонд „Култура“ за 2024 година
24.06.2024
Втората дата на НВО за учениците
24.06.2024

Летни образователни, творчески и терапевтични занимания организират в КЗСУ Търговище

Снимка: Община Търговище

Летни занимания с образователна, терапевтична и творческа насоченост организират от Комплекса за здравно-социални услуги (КЗСУ) в Търговище. Инициативата се организира за първа година в рамките на новата услуга „Обучение за придобиване на умения“.

Заниманията са насочени към всички деца на възраст от 2 до 10 години. Целта е развиване на социални умения за работа в група и улесняване на адаптацията в детската градина и в училище.

Занятията ще се провеждат по график през месеците юли и август. Децата ще могат да се включат в различни познавателни, двигателни и спортни игри, в творчески ателиета за рисуване и за изработка на сувенири. Дейностите ще се водят от педагози, включително по метода „Монтесори“, психолози, логопед, кинезитерапевт, ерготерапевт, рехабилитатор и социален работник.

Всички занимания ще се провеждат в сградата на КЗСУ на ул. “Росица“ № 2. Необходимо е и предварително записване на телефон: 0897 423 435. Груповите занимания ще се провеждат с до 6 деца едновременно.

Планира се дейностите да се провеждат в периода от 9.00 ч. до 10.00 ч. във всеки от обявените в графика дни. При необходимост от КЗСУ са в готовност да удължат времетраенето и периода на провеждане на заниманията.

Летният график е публикуван в уебсайта на Община Търговище и във фейсбук страницата на КЗСУ.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *