Катастрофа преди магистралата
24.06.2024
Колони от автомобили в Ришкия проход
24.06.2024

На 30 юни стартира състезанието по колоездене, бягане и дуатлон „Шуменско плато 2024“

Снимки: Велоклуб "Илчов баир"

На 30 юни ще се проведе състезанието по колоездене, бягане и дуатлон „Шуменско плато 2024“. Организатори на събитието са Велоклуб „Илчов баир“, Община Шумен, Североизточно държавно предприятие и Природен парк „Шуменско плато“. По този повод през уикенда започна маркирането на трасетата. Общинската администрация информира гражданите да не премахват и да не местят лентите от местата, където са поставени в гората, защото това може да е предпоставка за объркване и изгубване на състезател. Маркировката представлява найлонова лента с логото на клуба и надпис, оранжев флуоресцентен спрей, принтирани и дървени табелки на разклоненията. Дотук трасето е маркирано на 80% и работата ще продължи допреди състезателния ден.

Информираме гражданите, живеещи на ул. „Порек“ и ул. „1300 години България“, че по техните улици ще мине голям трафик на колоездачи в рамките на няколко минути, тъй като там състезанието е в начален етап и около 9:00 трафикът ще е преминал през тях.

Регистрацията за състезанието приключи, а общата бройка на записаните участници е 219 (113 колоездачи, 90 бегачи и 16 дуатлонисти). Вероятно броят на стартиралите в неделя ще бъде около 230-240, тъй като ще се предлагат и ограничен брой регистрации на място.

Припомняме, че стартовете са до пилоните зад Мемориален комплекс „Създатели на българската държава“ в неделя, 30.06.2024 от 8:30 часа. Награждаванията ще започнат в 14:00 часа.  За гостите на състезанието е изграден палатков лагер, за децата – различни занимания, включително и 6 км каране/тичане по трасето на колоездачите и бегачите.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *