Жестовият език да се изучава в детските градини и училищата в Шумен
24.06.2024
Слънце и краткотрайни валежи
25.06.2024

ФК „Олимпия Шумен“ стартира проект „Нека играем – развитие на футбол за момичета“

Снимка: ФК "Олимпия Шумен"

Сдружение „Футболен Клуб Олимпия Шумен” стартира проекта „Нека играем – развитие на футбол за момичета в Община Шумен”. Срокът за изпълнението на проекта е от 24 юни до 21 октомври 2024 година.

Проектът е финансиран по Програмата за насърчаване на младежки проекти в изпълнение на Стратегията за развитие на младите хора в Община Шумен. Това е първия по рода си проект в община Шумен за масов футбол за момичета.

Проектът „Нека играем“ е насочен да даде възможност на момичетата да бъдат здрави и силни, да създават приятелства, да изградят увереност и да научат нови умения за футбола и живота. Физическото възпитание и футболът могат да бъдат страхотни учители, защото помагат на младите хора да развият положително поведение като уважение към другите, намиране на нови приятели, говорене и слушане, добра работа в екип, положително отношение и преодоляване на неуспехи. Това са умения, които искаме младите момичета да придобият.

По проекта ще бъдат обхванати минимум 40 момичета от Шумен, които желаят да се запознаят с играта. Той ще бъде реализиран в рамките на два периода през лятото и през есента, в които ще бъдат проведени общо 40 занимателни футболни тренировки за момичета както и други дейности и конференции. Тренировките и заниманията ще се провеждат на помощното футболно игрище на градски стадион „Панайот Волов“ в Шумен.

Желаещите могат да се свържат с клуба на следните телефони, по имейл или на страницата във Facebook:

Телефони: 0876 676 914 / 0878 767 824

E-mail: fc_olympia@abv.bg https://www.facebook.com/olympiashumenfc/ Лице за контакт: Албена Тодорова.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *