Започна Националната научна конференция „Музеите и културното наследство. 120 години Исторически музей – Шумен“
26.06.2024
Край стария Преслав кипи усилена подготовка за събора на Петровден 
26.06.2024

Мастър клас със „златните момичета“ на България

Първи мастър клас със „златните момичета“ на България се проведе днес в Търговище. Домакини на събитието бяха спортните клубове по художествена гимнастика в града „Алегро“ и „Светкавица“.

По време на визитата си олимпийските шампионки по художествена гимнастика от Токио 2020 от националния ансамбъл Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова споделиха своите умения и талант с подрастващите гимнастички. В рамките на едночасовата  тренировка с олимпийските гимнастички търговищките грации получиха ценни съвети по отношение на работата с тяло и уред, а някои от тях успешно усвоиха техниката.

По време на беседата малките гимнастички обсипаха своите идоли с въпроси за магията на най-красивия и изящен спорт. Пред децата „златните момичета“ не скриха емоциите си и разказаха за трудните и вдъхновяващи моменти от спортната си кариера.

„За първи път в нашия град гостуват олимпийските шампионки, които наричаме „диаманти“. Целта на този мастър клас е децата да се запознаят с  техника на българската художествена гимнастика, да вдъхновим новото поколение шампиони“, каза за shumenonline.bg старши треньорът на СК „Алегро“ Светлана Куюмджиева.

След своеобразния мастър клас медалистките раздадоха автографи и се снимаха за спомен с всички малки грации.

Злaтнитe ни шaмпиoнĸи пoжeлaxa ycпex нa cъcтeзaтeлĸитe oт ĸлyбa нa пpeдcтoящoтo Дъpжaвнo пъpвeнcтвo в Шyмeн, нa ĸoeтo CK „Aлeгpo“ e дoмaĸин.

Партньори на инициативата са СК „Алегро“, СК „Светкавица“ и „Златните момичета” на България под наслов „Заедно създаваме магията“.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *