Закопчаха дрогиран в двора на болницата, почерпен се озова в ареста
02.07.2024
Делегация от украинското село Кулевча
02.07.2024

Дързък грабеж на дамска чанта

28-годишен мъж от Долни чифлик бил установен и задържан от екип на охранителна полиция в РУ- Шумен след сигнал за извършен  грабеж на дамска чанта. В сутрешните часове вчера, на паркинг на бул. „Мадара“ в Шумен 35-годишна жена от града си отключила автомобила, седнала, оставила си дамската чанта на дясната седалка, и малко преди да потегли неизвестен отворил дясната врата на автомобила и посегнал да вземе чантата.

Собственичката на чантата, в която имало парична сума в размер на 50 лева, лични документи, кредитна и дебитна карта, мобилен телефон и други лични вещи, направила опит да я издърпа от ръцете му. Влезли във физическо съприкосновение, но мъжът успял да я отскубне, и побягнал  в неизвестна посока.

По пътя си я изхвърлил  без да вземе нищо от нея. Жената дала описание на мъжа, предприети са незабавни действия и малко по-късно извършителят бил установен и задържан в района на жп гара Шумен от екип на РУ- Шумен. Изяснено било, че около 23 часа на 30 юни на бул. „Ришки проход“ по аналогичен начин в присъствието на водача, 39-годишна жена от Шумен, отворил предна дясна врата на паркиран лек автомобил, и извършил кражба на две торби с дрехи, които по данни на собственичката били на стойност 450 лева. След това се оттеглил в неизвестна посока и се укрил.

28-годишният мъж с адрес в Долни чифлик е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Работата по образуваните две досъдебни производства- за грабеж и кражба продължава под надзора на районната прокуратура в града.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *