Започва кандидатстването за 8 клас
08.07.2024
Удар в лицето прати млад шуменец в болницата
08.07.2024

Искра от далекопровод подпали стърнище, мирис на газ хвърли в паника цял вход

През изминалите четири денонощия дежурните противопожарни екипи са реагирали на 12 сигнала за произшествия. На 4 срещу пети юли дежурните екипи са оказали съдействие за пренасяне на двама болни от жилищата им в Шумен до екипи на спешна помощ. Оказана е техническа помощ за обезопасяване на катастрофирал автомобил в Индустриалната зона в Шумен. Ликвидиран е и пожар в отпадъци на пл.“България“ в града.

В обедните часове на 5 юли е погасен пожар в сухи треви и храсти на жп гарата в Плиска, ликвидиран е пожар в сухи треви в кв. Трошка във Върбица. Оказано е съдействие за обезопасяване на лек автомобил Опел „Астра“, водачът на който катастрофирал край Смядово.

На 6 юли е ликвидиран пожар в стърнище в землището на село Белокопитово. Шест екипа на РСПБЗН- Шумен са се включили в погасяване на огъня, който бил на площ от около 50 000 кв.м. Пламъците, които по всяка вероятност са тръгнали след искра от ел. далекопровод за високо напрежение, са погасени с помощта на 11 тона вода. Пожарът е без материални загуби.

В неделния ден екип на РСПБЗН- Каолиново е погасил пожар в сухи треви в село Изгрев. Екип от Шумен е оказал съдействие за пренасяне на жена в шуменската болница. В обедните часове в неделя бил приет сигнал за мирис на газ във вход на жилищен блок на бул. „Симеон Велики“ в Шумен. Към адреса бил насочен екип, който открил на 9 етаж туристическа газова бутилка, с неизправен клапан, от която изтичала газ. Бутилката е изнесена от жилището на безопасно място.

Малко след 21 часа е приет сигнал за падащи керемиди от покрив на сграда на бул.“ Ришки проход“ в Шумен. На място бил пратен екип, който обезопасил мястото със сигнална лента.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *