Троен скок на цените на таксите и услугите в община Шумен
09.07.2024
Блестящо представяне на хор „Родни звуци“ в Рим
09.07.2024

Кметът посрещна отбора на ППМГ „Нанчо Попович“, завърнал се от Световното ученическо първенство по баскетбол в Китай

Кметът  проф. Христо Христов посрещна днес отбора на ППМГ „Нанчо Попович“, който достойно представи България и Шумен на Световното ученическо първенство по баскетбол в Макао, Китай.

Заедно с него, да приветстват момчетата за успеха им, бяха и заместник-кметовете Десислава Петрова и Виктория Ковчазова.

Пред тях момчетата сподели впечатленията си от първенството и спортната инфраструктура в Китай.

„Нашата група беше най-силната, в която имаше и най-оспорвани мачове, като един от съперниците ни в нея  – Гърция, стана шампион. В тази група бяха и бронзовите медалисти – отборът на Турция. Нивото на баскетбола беше много високо. Играхме срещу добри противници“, каза капитанът на отбора Станислав Бънков.
Треньорът на отбора Галя Димитрова обясни, че голяма част от мачовете са били равностойни. „На полувремето с Гърция бяхме с равен резултат. Представихме се добре“, каза Димитрова.
За честта да свири един от решаващите мачове в първенството разказа българският съдия Георги Железов.
„Нивото на турнира наистина беше много високо. За съжаление тук в България не съм виждал толкова високо ниво. Срещите бяха много оспорвани. Много се радвам за нашия отбор, който показа дух“, каза Железов.
Кметът проф. Христов подари на директора на училището Вилиола Любенова знамето на Шумен, с което изпрати момчетата за Китай, и заръча да го пазят като реликва. В знак на благодарност за достойното им представяне кметът ги дари с книга на живата легенда на българския футбол Христо Стоичков.

Отборът на ППМГ „Нанчо Попович“ зае 13 място в крайното класиране. Надпреварата се състоя в периода от 24 юни до 2 юли. В нея участваха ученици от 37 държави. Отборът на шуменци попадна в една от най-тежките групи – с отборите на Китай, Гърция, Турция и Кипър. Момчетата имаха възможност да се изправят срещу отборите на Чили, Макао (домакини) и Хонконг, след като попаднаха във втората осмица за 8 – 16 място.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *