Община Шумен отдава под наем пасища и ливади
10.07.2024
Текат усилени ремонти по уличната мрежа в Шумен
10.07.2024

Над 1 млн. лева за ново улично осветление в Нови пазар

Община Нови пазар спечели проект за „Енергийно ефективна система за външно изкуствено осветление в населени места на община Нови пазар“. Това съобщават от пресцентъра на администрацията.

Проектът е с номер BG-RRP-4.028-0048 и наименование „Енергийно ефективна система за външно изкуствено осветление в населени места на община Нови пазар“ на стойност 1 238 754 лева, финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Проектът е първият по рода си, който ще обхване цялостното модернизиране на уличното осветление както в града, така и малките населени места. Оборудването за производство на ел. енергия ще бъде разположено върху покривите на общински сгради и имоти.

Чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление разходите за електроенергия ще се намалят с над 30 процента.

Проектът обхваща град Нови пазар и селата Беджене, Писарево, Памукчии, Ст. Михайловски, Войвода, Енево, Зайчино ореше, Стан, Избул, Правенци, Тръница, Жилино, Сечище, Преселка и Мировци.
Освен значителната икономия на ток, това ще осигури по-комфортна и приятна среда за жителите и ще повиши безопасността на движението.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *